GÜNDEMKOBİM TÜRKİYEVİZYONDAKİLERYEREL HABERLER

ASAŞ, Aluminium 2024 Fuarında Sektördeki Gücünü Pekiştirdi

Düsseldorf’ta düzenlenen Aluminium 2024 Fuarı’na katılan ASAŞ, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle uluslararası iş birliklerini güçlendirdi.

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, 8-10 Ekim 2024 tarihlerinde Düsseldorf’ta düzenlenen Aluminium 2024 Fuarı’na katıldı. ASAŞ, global alüminyum sektörünün en prestijli buluşma noktalarından biri olarak kabul edilen fuarda, yenilikçi ürün ve hizmetlerini sektör profesyonellerine aktarma fırsatı buldu.   Alüminyum endüstrisinin en son gelişmelerinin ve trendlerinin sergilendiği fuarda, ASAŞ iş ortaklarıyla ve sektör temsilcileriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Fuara ilişkin bir değerlendirmede bulunan ASAŞ Genel Müdür Derya Hatiboğlu, “Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız güçlü yatırımlarla geleceğin teknolojilerine öncülük etmeye ve sektörde fark yaratan bir lider olarak konumumuzu sağlamlaştırmaya devam ediyoruz. Aluminium 2024 Fuarı’nda da bu vizyonumuzu bir kez daha vurgulama fırsatı bulduk. Global arenada ülkemizi başarıyla temsil ederken, Ar-Ge çalışmalarımızla sektörde bir kanaat önderi olmayı hedefliyoruz. Hâlihazırda yer aldığımız Avrupa Birliği projeleriyle, yenilikçi çözümler üretme yolunda emin adımlarla ilerliyor, sektöre ilham veren projeler geliştiriyoruz” dedi.

 

ASAŞ 4500 ton gücünde hybrex özelliği olan dünyadaki ilk presi Türkiye’ye getiriyor 

ASAŞ bu yıl katıldığı Aluminium 2024 fuarında; Ar-Ge Merkezi ve uzman teknik ekibiyle ambalaj sektöründen otomotiv, yapı ve inşaata kadar geniş bir yelpazede kullanılan levha, folyo, rulo ve boyalı levha ürünlerinin yanı sıra, son dönemde yatırımını gerçekleştirdiği yeni laklı folyo ürünleriyle birlikte sürdürülebilirlik odaklı çözümlerini tanıttı. Sadece 4 karbon eşdeğerinin altında karbon ayak izine sahip EPD belgesine de sahip NEXAL alüminyum billetler ile firma; müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşabilmeleri için çevre dostu bir şekilde ürünler üretilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

ASAŞ, enerji verimliliği ve düşük karbon salınımı açısından sunduğu yatırımlarıyla da fuarda büyük ilgi topladı. Katılımcılara, yatırımını gerçekleştirdiği Avrupa’nın en büyüğü olacak 15.000 ton (150MN) gücündeki ekstrüzyon presi ve dünyadaki ilk 4500 ton gücünde Hybrex özellikli 45MN hybrex ekstrüzyon presi hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Hybrex ekstrüzyon presi, %50 daha az enerji tüketerek enerji verimliliğini artırırken, yıllık yaklaşık 530 ton karbonun havaya salınımını da önlüyor. Bu üstün özellikler, çevresel sürdürülebilirliği desteklerken aynı zamanda müşterilere daha verimli ve çevre dostu üretim süreçleri sunuyor. ASAŞ’ın talebiyle özel olarak üretilen 45MN hybrex ekstrüzyon pres hattı aynı zamanda otomasyon çözümleri ile de dikkat çekiyor. Bu üretim hattıyla billet magazininden otomatik yaşlandırma fırınına kadar içerdiği gelişmiş sistemlerle alaşım geliştirme ve yüksek mukavemetli alaşımların üretiminde önemli bir rol oynayacak. 150MN gücündeki ekstrüzyon presi ise, özellikle alüminyum vagon üretimi, havacılık, otomotiv ve enerji sektörleri için büyük kesitli profilllerin kullanıldığı ürünlere yönelik olarak kritik bir çözüm sunuyor. 650 mm çap, 900 mm genişlik ve 30 metre uzunluğa kadar tek parça büyük kesitli profiller üretebilme kapasitesi ile fark yaratacak bu yatırım, aynı zamanda dikişsiz boru üretimi yapabilme yeteneğine de sahip olacak.

ASAŞ’ın sanatı ve sanatçıyı desteklemek amacıyla “Sanayi ve Sanatın Buluşması” mottosuyla kurduğu ASAŞSANAT atölyesinde üretilen sanat eserleri, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

 

ASAŞ Hakkında 

1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 3.062 çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 sıralamasında 61’inci sırada yer alıyor.

Okunma Sayısı: 160
Başa dön tuşu